Hideg gyümölcsleves!


Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2021-07-23 18:40:40

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Hideg gyümölcsleves!

Hüsítő és frissítő gyümölcsleves nádcukorral ízesítve!

 

Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!


Hozzávalók 2 személyre:


3-4 db őszibarack

6-8 db szilva

Fűszerek:

fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,

nádcukor, de jó a fehér kristálycukor is,

liszt vagy pudinpor


Elkészítése:


Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.

Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni. 

Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek megfelelő.

És a cukrot is. egy-két evőkanállal.


A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!

Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.

Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.

Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.

Hidegen tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!