Gyors, finom és laktató étel.


Kategória:
Főételek, Sültek

Létrehozva:
2021-07-22 12:40:04

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Gyors, finom és laktató étel.

Brassói aprópecsenye sült burgonyával és szeletelt paradicsommal.

 

Brassói aprópecsenye sült burgonyával és szeletelt paradicsommal.

 

 

 

Hozzávalók két-három személyre:

 


 

50-60 dkg sertéscomb, ízlés szerint,

 

5-6 db burgonya.

 

3-4 db paradicsom,

 

1 db kisebb vöröshagyma,

 

4-5 gerezd fokhagyma

 

só, bors és étolaj a sütéshez.

 


 

Elkészítése:

 


 

Vöröshagymát felaprítom és kevés (2-3 evőkanál) olajon megdinsztelem,

 

ráteszem az összeaprított húst,

 


 

Lassú tűzön 8-10 percig folyamatos keverés közben párolom, sütöm.

 

Teszek rá sót, borsot, 2-3  gerezd összezúzott fokhagymát.

 


 

Én ilyenkor szoktam ráönteni  fél vagy egész deciliter vizet.

 

Megkeverem és lefedem pár percig párolódni.

 

Így kicsit szaftosabb lesz a hús.

 


 

Megnézem milyen a hús állaga:

 

Ha még kemény, akkor ismét öntök rá vizet és újra lefedem.

 

Néhány perc múlva amikor már majdnem elpárolgott a víz,

 

folyamatos kíméletes keverés mellett zsírjára pirítom.

 

Nem kell nagyon kiszárítani!

 


 

Olajban kisütjük az összekockázott burgonyát, szép aranysárgára,

 

kiszedjük az olajból majd,

 

összeöntjük a már elkészült hússal, 2-3 gerezd tört fokhagymával és kíméletesen összekeverjük.

 


 

Tálalhatjuk! Ízlés szerint! Szeletelt paradicsomot tettem mellé salátának.

 


 

Jó étvágyat hozzá!