Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2021-07-19 23:01:33

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Pacalpörkölt

Köménymagos burgonyával, és savanyúsággal tálalom.

Pacalpörkölt:

hozzávalók : 4-6 adag

 1,5-2 kg csíkozott marhapacal

20 dkg   füstöltszalonna

3-4 db   közepes vöröshagyma

   1 db    fokhagyma

 4-5 gr.  őrölt fűszerkömény

             fűszerpaprika

             zöldpaprika

             paradicsom

             só

 

Elkészítése: 

 A csíkokra vágott füstőltszalonnát kisütöm, majd kiszedem a zsírból

 A zsíron megdínsztelem a vöröshagymát

Pirospaprika felét ráteszem, gyorsan öntölk rá egy kis vizet

Hozzáadom a felkockázott paprikát és paradicsomot

Majd:

A tisztított abált felcsíkozott pacalt is hozzáadom

A zúzott fokhagymát  és a fűszereket hozzáadom

Felöntöm vízzel, hogy ellepje, lefedem és puhára főzöm.

Mielőtt leveszem, ha kell akkor újra ízesítem és ráteszem a pirospaprika másik felét is.

 

Köménymagos burgonyával, és savanyúsággal tálalom.

 

 Jó étvágyat hozzá!