Baromfisült, zöldségekkel.


Kategória:
Főételek, Sültek

Létrehozva:
2021-07-19 22:57:50

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Baromfisült, zöldségekkel.

Pulykaszárny sütve csirkemellel és friss zöldségekkel. Diétás ebédnek is megfelel. Nem teszek rá sem olajat, sem zsírt.

 

 

Sültek zöldségekkel

 

Pulykaszárny sütve csirkemellel és friss zöldségekkel. Diétás ebédnek is megfelel. Nem teszek rá sem olajat, sem zsírt.

 

 

Hozzávalók:

 

Személyenként: 1db pulykaszárnyközép, de lehet comb is és  fél csirkemell.

                        Zöldségek tetszés szerint és fűszerek.

                        / Paradicsom, pritamin paprika, erős zöldpaprika, stb./

 

Elkészítése:

 

Én most három személyre készítettem.

Húsokat reggel befűszereztem. Só és kevés bors. 

Hűtőbe tettem kb egy órára.

 

Majd:

Amikor kivettem, tepsibe raktam őket.

Keresztbe: 1db mell, utána 1 db pulykaszárny majd ismét....

Öntöttem rá vizet, úgy hogy egyharmadáig ellepje a húsokat.

Alufóliával lefedtem. Be a sütőbe!

Amikor úgy gondolod hogy átsült, /ha bele tudsz szúrni villával/,

le kell venni az alufóliát és mindkét oldalát izlés szerint pirosra sütni!

Utána tálaljuk!  A kép szerint, vagy ízlés szerint.

 

Jó étvágyat hozzá!