Rakott savanyúkáposzta


Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2020-09-27 15:51:53

Recept írója:
Gurzó Julianna


Rakott savanyúkáposzta

Most készítettem először savanyúkáposztából de úgy látom nem utoljára!

Hozzávalók:

- 1 kg savanyú apró káposzta

- 60 dkg pulykacomb darálva

- 1 bögre kb:2,5 dl rízs

- 1 közepes fej vöröshagyma, zsír a hagyma dinszteléséhez,

- 0,5 liter tejföl

- 1 db egész tojás "L" es,

- só,bors,igény szerint piros tört paprika

Elkészítés:

Külön felteszem főni a savanyúkáposztát,de előtte kicsavarom a savanyú léből.

Annyi vízben ami ellepi,és puhára főzőm. Majd leszüröm a levet róla.

 Zsirban megpirítom a rízst és 2 szer annyi vízben megpárolom,picit sózom.

 Elkészitem a húst is.

Felaprítom a hagymát zsírban megdinsztelem,bele teszem a húst ,kifehérítem,

só,  bors , igény szerint piros törtpaprika, annyi vizet adok hozzá amiben puhára főzőm  a husit is.

Előkészítek egy 20 x 30  as tepsit a káposzta felét a tepsi aljába teszem,

arra rátaszem az összes rízst ennek a tetejére a husit szafttal,meghintem egy kis tejföllel

erre teszem a megmaradt káposztát .Az egész tojást összekeverem a megmaradt tejföllel és 

káposzta tetejére simitom.

A sütőben amit 220 fokra előmegítettem ,pirosra sütöm a rakott káposztát.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept Világa Magazin!
 
Igényelj ingyenesen saját névre ReceptVilaga Magazint! 
Saját receptjeidet bármikor feltöltheted rá!
 
https://irenke.receptvilaga.hu/iroda/domainregisztracio
 
Ha az üzleti része is érdekel, akkor ezen a linken is kell regisztrálni:
 
Hasznos és szórakoztató időtöltést!
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------