Meggyleves egyszerűen


Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-06-20 09:45:52

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Meggyleves egyszerűen

Igazi ízletes előétel meggyből, melyet ha egy kicsit hosszú lével készítünk el, hűtve italként is fogyaszthatunk.

 

Hozzávalók:

 

0,5-1,5 kg meggy, legtöbben aprószemű meggyból készítik, de mi a nagyszeműt szeretjük.

cukor, liszt, vagy pudingpor, fahéj,

1-2 szem szegfűszeg, aki szereti

1-2 cl rum

 

Elkészítése:

 

Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben

Én nem magozom ki, mert így tetszetősebb.

Ha több vízzel tesszük fel akkor nem lesz szép piros a kész étel.

Teszünk bele tetszés szerint cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, amíg a meggyek egy kicsit megrepednek és a magja könnyen elválik a gyümölcs húsától.

Cukorból lisztből készítünk egy kis habarást , rátesszük, forrás után néhány percig főzzük.

Megkostoljuk elég ízletes-e esetleg cukrot fahéjat teszünk bele utólag és a pici rumot is bele lehet tenni.

 

Lehűtjük és tálaljuk!

 

Jó étvágyat!