Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-06-13 12:29:43

Recept írója:
Halácsi Jenőné


Fejtett bableves

Fejtett bableves sok zöldséggel kevés tésztával és burgonyával.

 

 

Hozzávalók:

 

fejtett bab

sárgarépa,

petrezselyem, a zöldje is,

 

1 db zöldpaprika

2 gerizd fokhagyma

só , bors

törött paprika

csiptke,vagy csusza tészta

 

Elkészítése:


Zölségeket tiszítás után felkockázzuk,

Fazékba teszünk egy kis étolajat,

megdinszteljük benne a zöldségeket majd hozzáadjuk a babot is

teszünk rá egy kevés törött paprikát és kevés lisztet majd felengedjük vízzel.

sózzuk, borsozzuk,fokhagymát is beletesszük majd forrás után lassabban tovább főzzük.

Főzés végén beletesszük a csipetke tésztát vagy

az apróra tört csuszatésztát/ csak keveset/. majd készre főzzük.

Aki szereti, csípőspaprikát tehet bele.

 

Jó étvágyat!